Poznajemy Google Maps

Grupa podstawowa uczestników projektuE-Senior 2 nr 2022-1-PL01-ESC30-SOL-000067331 coraz sprawniej odnajduje się w wirtualnym świecie. Seniorzy są zadowoleni z uzyskanych dotąd umiejętności i chętnie chcą uczyć się czegoś nowego

Na zajęciach dnia 29 marca razem z uczestnikami zapoznaliśmy się bliżej z Google Maps. Poznaliśmy wszystkie funkcje tej aplikacji. Od wyznaczania trasy jak dojechać autobusem i znaleźć przystanek aż po oglądanie lokalnych restauracji na mapie. Następnie dowiedzieliśmy się jak udostępnić komuś trasę np.: na telefonie. Seniorzy przyznali, iż jest to bardzo przydatne w nowym miejscu, kiedy nie znamy miasta, a musimy dotrzeć w dane miejsce lub chcemy sprawdzić, co ciekawego można zwiedzić w danej okolicy.

Uczestnicy czują się coraz pewniej z wiedzą, którą otrzymują na zajęciach. Mają ochotę podróżować i czują się coraz bardziej samodzielni z czego niezmiernie się cieszymy.