Międzynarodowa konferencja pt. „Sėkmingos globos link. 2021”

W dniach 2 i 3 grudnia 2021r. Pani Katarzyna Kosztyła-Hus Zastępca Dyrektora Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Żorach oraz Pani Katarzyna Kaniepień Kierownik Wojewódzkiego Ośrodka Adopcyjnego w Katowicach Filia w Rybniku wzięły udział online w międzynarodowej konferencji pt. „ Sėkmingos globos link. 2021” (w znaczeniu polskim „W kierunku udanej pieczy zastępczej. 2021”) organizowanej przez Ministerstwo Pracy i Bezpieczeństwa Społecznego na Litwie. Ww. osoby w swoich wystąpieniach odniosły się do tematu organizacji pieczy zastępczej i adopcji w Polsce. Oprócz wyżej wymienionych osób wystąpienia na temat pieczy zastępczej i adopcji zaprezentowali specjaliści z Litwy i Wielkiej Brytanii. W konferencji udział wzięło online ponad 600 widzów. Udział Ośrodka Pomocy Społecznej w Żorach w międzynarodowej konferencji był możliwy dzięki realizacji projektu „Akademia Świadomego Rodzica – rodzica na zastępstwo pilnie poszukiwany”.

Sprawdź konferencje na YouTube’ie